Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Jack Morgan

Being Responsible for 1.2 Billion People

DUOLINGO

Henry Chesbrough

Open Innovation: Where We’ve Been, and Where We Need to Go

UC Berkeley-Haas School of Business

May 16
Show Filter
9:15am - 9:30am 15 mins
FEI 2019 Host Welcome
  • Shawn Nason - CEO & Transformational Executive Coach, Nason Group
9:30am - 10:00am 30 mins
Session to be announced.
10:00am - 10:15am 15 mins
Info
Being Responsible for 1.2 Billion People
  • Jack Morgan - Design Lead, DET, DUOLINGO

Approximately 1.2 billion people are learning a new language. The majority are doing so in pursuit of a better life. As part of our mission to make education free for everyone, we studied millions of people spanning every country on the planet until we made a shocking discovery that led us on a journey around the world, throughout the Middle East and eventually inside one of the world’s largest refugee camps in Azraq, Jordan - where even more unexpected discoveries awaited.

10:15am - 11:00am 45 mins
Info
Open Innovation: Where We’ve Been, and Where We Need to Go
  • Henry Chesbrough - Faculty Director, Garwood Center for Corporate Innovation, UC Berkeley-Haas School of Business

Open Innovation has become an important aspect of most companies’ innovation activities. While there are many success stories, there have also been many disappointments. For open innovation to really pay off, it’s critical that it moves from the front end of innovation into the business units of each company. In short, it’s not what you start, it’s what you finish. Examine effective practices to connect open innovation more effectively to the rest of the company and finish the innovation job.

11:00am - 11:45am 45 mins
Morning Networking Break
11:45am - 12:15pm 30 mins
Info
Designing the Employee Experience at IBM
  • Oen Michael Hammonds - Design Principal, HR Design, HR Vice President, Chief Leadership, Learning & Inclusion Officer, IBM
  • Debora Bubb - HR Vice President, Chief Leadership, Learning & Inclusion Officer, IBM

IBM has created it’s own flavor of the design thinking framework to help scale innovation across the company in the product space. In this session we talk about how IBM HR is on a mission is to create impactful employeecentered experiences using IBM Enterprise Design Thinking and Agile practices that enable IBMers to perform at their best.

12:15pm - 12:45pm 30 mins
Info
Translating Enterprise Design Mojo Across Industries
  • Lisa Marchese - COO, WITKOFF

As CMO/Creative Director, Lisa Marchese created the famous “Just the Right Amount of Wrong” campaign for the The Cosmopolitan Las Vegas, which was credited with helping revitalize the strip. Then she stepped across the street to the Venetian and helped bring those brands forward. She’s widely celebrated for her mojo. Now, as COO of Witkoff, she is charged with delivering brand experience across a new industry, corporate real estate, and she using the enterprise design thinking to do it.

12:45pm - 1:15pm 30 mins
Info
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:15pm - 1:45pm 30 mins
Info
Experience Transformation Through Service Design
  • Jamin Hegeman - VP Design, Capital One & VP, Service Design Network

Integrating design into organizations is a transformative effort. This talk will focus on the journey of instilling service design in a large financial enterprise to create an experience mindset and transform the culture in order to deliver the services customers expect and organizations require.

1:45pm - 2:30pm 45 mins
Lunch
2:30pm - 3:00pm 30 mins
Session TBA
3:00pm - 3:30pm 30 mins
Info
Wilkes Barre: How Design Thinking is Transforming a Coal Region to an Innovation Hub
  • Joseph Boylan - CONNECT Incubator, WILKES BARRE

Connect is a modern user-centered take on delivering entrepreneurial and economic development services in small to mid-size markets to diversify the local economy and establish a culture of innovation and creativity. Learn how Connect has created customized channels and platforms that are incubating new businesses, providing new forms of workforce development and connection to employment that are powered by design thinking.

3:30pm - 4:00pm 30 mins
Info
Leading Design Thinking Strategically, from the C-Suite to the Front Lines
  • Ande LaMonica - former Creative Director- Brand & Design, GE

We are at a moment in history where Design Leaders have the opportunity to affect business and make swinging cultural changes in a way that is unprecedented. Andrew will share practical strategies to better engage the C-Suite, tips to grow a unified Design Function across the organization, and how to leverage Brand & Design to drive business forward.

4:00pm - 4:30pm 30 mins
Info
Leading Design Thinking Strategically, from the C-Suite to the Front Lines
  • Jason Schupbach - former Head of Design, NEA & Director of The Design School, Arizona State University

We are at a moment in history where Design Leaders have the opportunity How does design truly empower social innovation? Come explore how designers are changing the communities they live in and the world through careful application of design skills to the world’s wicked problems. Plus – tons of cool example projects!

4:30pm - 4:35pm 5 mins
Close of Enterprise Design Thinking Summit