Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Luigi Dei, PhD

Keynote: Leonardo da Vinci -The Innovation

University of Florence

Alexander Osterwalder

Keynote: Building Invincible Companies

Strategyzer

07:45 - 08:30 45 mins
Breakfast and Registration
08:30 - 09:00 30 mins
FEI + ISPIM Conference Welcome
09:00 - 09:30 30 mins
Keynote: Leonardo da Vinci -The Innovation
  • Luigi Dei, PhD - Rector, University of Florence
09:30 - 10:00 30 mins
Info
Keynote: Building Invincible Companies
  • Alexander Osterwalder - Entrepreneur and Co-Founder, Strategyzer

Inventor of the Business Model Canvas, Alex Osterwalder, will share how he makes strategy, innovation and entrepreneurship simple, practical, and applicable.

10:00 - 10:30 30 mins
KEYNOTE: Session TBD
10:30 - 11:00 30 mins
Morning Networking Break
11:00 - 11:15 15 mins
FEI Main Event Chair Welcome
11:45 - 12:15 30 mins
Info
Creating a SMARTER Consumer-Centric Organization
  • Caroline Verkest - Senior Market Researcher, Telenet
  • Jim Longo - Co-Founder & VP of Research Solutions, Discuss.io

In this presentation, Caroline Verkest and Jim Longo, will present a case study of how Discuss.io helped Telenet create a more consumer-centric organization with limited resources. It will detail the problems that Telenet was facing at the time, their goals, how Discuss.io enabled them to scale empathy for the consumer outside of the small Insights department, and their resulting success.

12:15 - 12:45 30 mins
Info
SMARTER Pipeline Prioritization and Risk Mitigation
  • Dr. Ouelid Ouyeder - Senior Program Lead for Entrepreneurship, Bayer AG

At Bayer, we support a portfolio of 60+ projects in our Lean-Start-up Intrapreneurship Program. Projects get selected from hundreds of applications and are funded according to progress and needs. In the presentation we will discuss the prioritization of projects based on growth potential, business owner sponsorship and strategic fit. Learn how we involve out global, cross divisional innovation network of ambassadors and senior business executives to identify the most promising projects.  

12:45 - 13:45 60 mins
Lunch
13:45 - 15:15 90 mins
Info
Workshop: SMARTER Ways to Manage Risk and Uncertainty with Innovation Metrics
  • Alexander Osterwalder - Entrepreneur and Co-Founder, Strategyzer

In this hands on session Alex will share methodologies for reducing the risk and uncertainty of new ideas, share how you can measure progress towards a validated business case and visualize the risk of your innovation portfolio.

*This is open to all attendees of FEI but you must register to attend this no later than May 15th

15:15 - 15:45 30 mins
Networking Break
15:45 - 16:15 30 mins
Info
Smarter Insights: Designing for Tomorrow’s Customer
  • Lee Powney - CEO, Human Innovation

Learn how to work with consumer insights and cultural trends to reframe your innovation challenge and design for tomorrows customer in tomorrow’s market.

Using actual in-market examples as reference, Human Innovation will explore how to map changing consumer expectations and competitor dynamics to establish a more effective platform for creating concepts that can overturn category conventions.

16:15 - 16:45 30 mins
Info
Ideate SMARTER – Idea Campaign as a Service to Drive Business Growth
  • Konstantin Heckmann - Strategic Innovation Manager & Chief Architect Airbus IdeaSpace bei New Business Strategy, Airbus Group

This session will be about the learnings of building, running and scaling an innovation program based on a Campaign driven approach (business need driven) in a complex and corporate environment. How to set-up a program that supports the transformation of an organization with a strong focus on business growth (strategic focus). Konstantin will share his learnings and insights and he will give practical advice. He will explain how he has developed a program with continues increasing resources by establishing and internal “enabling” function for innovation that starts as a cost center and become a value center.

16:45 - 17:15 30 mins
SMARTER Hiring & Mentoring
  • Danielle Winandy - Head of RISK Innovation Office, BNP Paribas
17:15 - 18:15 60 mins
Cocktail Reception
19:30 - 22:00 150 mins
Info
Additional Option: ISPIM Gala Dinner at Palazzo Borghese

ISPIM Gala Dinner at Palazzo Borghese - €95

In the heart of Florence, just a few steps away from Piazza del Duomo and Piazza della Signoria, Palazzo Borghese is one of the finest examples of neoclassical architecture in the Tuscan capital. Although it retains an imposing façade, this palace often goes unnoticed, almost suffocated by the narrow road. Once inside, however, its beauty and splendour are dazzling: the imposing staircase leads to the first floor, where you can find the Hall of Mirrors, Pauline Bonaparte’s ancient bedroom.

Awards: Knut Holt Award for Best Paper; Alex Gofman Award for Best Student Paper; Scientific Panel Award; The PhD Dissertation Award; Awards for Institutions(TBC)

Dress Code: Smart Casual

Please make your own way there and don't forget to bring your badge.