Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:45 - 09:00 15 mins
Breakfast and Registration
09:00 - 09:15 15 mins
FEI Conference Welcome
09:15 - 09:45 30 mins
Info
WORKAROUND - Work SMARTER Using HUMAN Intelligence
  • Yuval Dvir - Director of Scaled Partnerships, Google Cloud

Evolution led to the development of the most sophisticated machine in the known universe, the brain. Inspiration from the brain is continuing to fuel new technological advancement in the field of artificial intelligence. It has also highlighted our unique human traits such as intuition, motivation and emotion that primarily govern who we are and how we operate. We will present some of the applications of these technologies and provide Google's two cents on driving innovation in the workplace

09:45 - 10:45 60 mins
Info
SMARTER Ways to Engage & Involve: Learn the Art Of Listening And Negotiating Like A Hostage Negotiator
  • Kirk Kinnell - Former Hostage Negotiator, Mullenders Ltd & Schranner Negotiation Institute

An Interactive session with Kirk Kinnell, former Hostage negotiator, designed to help you better listen and communicate so that you can de-risk innovation, move faster and more efficiently. You will learn the stages and sequence of a successful negotiation and walk away with the ability to talk someone off a bridge or into a course of action.

The first aspect covers the critical elements of elite listening and how to listen for clues in any conversation. The second aspect of this session covers how information gained can be used to analyse and thereby truly understand other people. The final aspect of the session demonstrates the methods used to use this information to your advantage and influence the behaviour of others.

10:45 - 11:15 30 mins
Morning Networking Break
11:15 - 11:45 30 mins
Info
The Number One Barrier to Smarter Digital Transformation Efforts Within Organizations is Culture
  • Hamilton Mann - Group Director, Digital Marketing and Digital Transformation, Thales Group

How to Unleash the Collective Genius and engage, empower and inspire employees to enable the cultural shift together?

Digital transformation has enabled organizations to innovate business models as well as processes and products. With technology changing and advancing faster than organizations are able to implement change, the enterprise world is now experiencing an increasing cultural challenges to undergo digital transformation. This session will explore how Thales is accelerating the Digital Cultural change through initiatives as a catalyst of innovation to foster a culture of Experimentation, anchoring open collaboration and cultivating a "Fail fast, fail cheap, fail often" attitude.

11:45 - 12:15 30 mins
Info
Get Involved!

Contact Brain Scott, Sponsorship Director at Brian.Scott@KNect365.com or 646-616-7600 for more details.

12:15 - 12:45 30 mins
Info
SMARTER Corporate Innovation: Speed up Innovation Cycles with An Innovation Sprint
  • Katharina Lowinski, M.Sc. - Innovation Manager, Volkswagen Commercial Vehicles
  • Jörg Stunz, Dipl. Ing. - Innovation Manager, Volkswagen Commercial Vehicles
  • Michael Haßlbeck - Manager & Co-Lead R&D Innovation, MHP – A Porsche Company

The automotive industry faces several challenges all at the same time. Electrification, Digitalization, Automization are just some examples of how future mobility will change an differentiate. In order to find the most appropriate solutions additional methods should be used next to traditional ones.

Attendees of this session will get answers to following questions:

  • How do we design experiments to recruit the right people for a cross functional innovation team?
  • How did we involve the Volkswagen & MHP Network inclusive Management to increase the success probability of Innovation sprint?
  • What kind of roles & capabilities it needed to guide an innovation team through a 10 week innovation sprint?
12:45 - 13:45 60 mins
Lunch
13:45 - 14:15 30 mins
Info
Get Involved!

Contact Brain Scott, Sponsorship Director at Brian.Scott@KNect365.com or 646-616-7600 for more details.

14:15 - 14:45 30 mins
Info
SMARTER TECH: Virtual Reality in Wealth Management - An Intrapreneur Success Story
  • Alessandro Tschabold - Innovation Expert & Development, Leading Global Wealth Management Firm

Alessandro Tschabold, international Lean Startup and Design Thinking Expert, presents the engaging success story of a young intrapreneur who went from being a client advisor without VR knowledge to winning a European Excellence Award for Disruptive Campaigns in less than a year.

14:45 - 15:15 30 mins
Info
Creating SMARTER Intrapreneurship Programs - Driving Business Growth & Employee Transformation at Swisscom
  • Ralph Hartmeier - Open Innovation Developer, Swisscom

The bottom-up intrapreneurship program runs for around three years at Swisscom, Switzerland's leading telco and IT company. The program empowers employees to experience 'Lean Startup' methodologies in a gamificated way resulting in business growth and a strong impact on employee's satisfaction. By end of 2018, the Swisscom Kickbox team opened up their program in order to enable other companies to run the 'Kickbox program' and starting an intrapreneurship movement which leads to an 'open innovation' ecosystem.

15:15 - 15:45 30 mins
Networking Break
15:45 - 16:15 30 mins
Info
Panel: SMARTER Cross-Functional Collaboration

Session details to be announced soon. 

16:15 - 16:45 30 mins
Smarter Ways to De-Risk Innovation
16:45 - 17:15 30 mins
Info
A New Business Model: SMARTER Innovation Transformation Through Intrapreneurship
  • Nicolas Bry - COO, Intrapreneurs Studio, Orange

In this session you will hear how Orange is Incubating Entrepreneurs, Intrapreneurs, and creating new business model projects. Nicolas will share Orange’s open innovation initiatives and the culture that they have developed to allow innovation to thrive.

17:15 - 17:30 15 mins
Close of FEI Europe 2019
20:00 - 23:00 180 mins
Info
Additional Option: ISPIM Social Evening at La Loggia del Piazzale Michelangelo

ISPIM Social Evening at La Loggia del Piazzale Michelangelo - €60

Delegates are invited to an evening of music and fun atLa Loggia with breathtaking views over Florence.The history of the Loggia begins more than 150 years ago, when in 1865 the engineer Giuseppe Poggi was put in charge of embellishing Florence for the arrival of the government. Poggi’s intention was to transform the Loggia on a Michelangelo-centred museum, unfortunately this remained just a dream as the artworks never arrived and La Loggia became an Historical Italian Café that during the years has seen many important visitors.

Delegates will be treated to a Tuscan buffet dinner and drinks accompanied by a local live band. ISPIM’s very own ISPIM Rocks will also be performing for the eighth time!

Dress Code:Casual. 

Please make your own way there and don't forget to bring your badge and singing voice!