Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Shawn Nason

FEI 2019 Host Welcome

Nason Group

Peter Koen

Why Are Very Few Large Companies Successful with Disruptive Innovations?

Stevens Institute of Technology

Alexa Dembek

Variations on a Theme: Innovating for Growth

DowDuPont

Joi Ito

Whiplash: How to Survive Our Faster Future

MIT Media Lab

May 14
Show Filter
8:15am - 8:30am
Info

FEI 2019 Host Welcome

An inspirational thought leader in the healthcare industry, Shawn has a proven record of gaining confidence from key executives, stakeholders, peers, and employees at all levels. He believes that disruption and innovation isn’t work – it’s a lifestyle.

  • FEI Host Shawn Nason - CEO & Chief Ecosystem Disruptor, Nason Group
More
8:30am - 9:00am
Info

Why Are Very Few Large Companies Successful with Disruptive Innovations?

Clay Christensen spoke about the problem with disruptive innovation at our second FEI conference in 2004. Academics, consultants and large company business
development gurus have all tried to find a solution. In addition, this has been a continuing theme at our conference. However, few companies other than Amazon
have been successful. What are the missing puzzle pieces, why can’t we solve this problem and what can you do about it?”

  • Peter Koen - Director of Consortium, Corporate Entrepreneurship, Stevens Institute of Technology
More
9:00am - 9:45am
Info

Variations on a Theme: Innovating for Growth

In the merger of the century, DowDuPont brought together the portfolios of Dow and DuPont, two innovative, science-based companies that hold leadership positions in the Agriculture, Materials Science and Specialty Products industries. With evolution comes both challenges and opportunities as they set
course to be more competitive and well-equipped for science driven, profitable, long-term growth. Chief Technology Officers of DuPont and Corteva Agriscience™ pull the curtain back on their transformation comparing and contrasting their approaches to innovation and how they are upping its game.

  • A Chat with: Alexa Dembek - Chief Technology & Sustainability Officer, Specialty Products Division of DowDuPont, DowDuPont
  • Neal Gutterson - SVP and Chief Technology Officer, Corteva Agriscience™
More
9:45am - 10:00am
Info

Quick Fire Innovations presented by MIT Solve

Solver teams are tech entrepreneurs solving the world’s most challenging problems.

More
10:00am - 10:45am

Morning Networking Break

More
Showing of Streams
4:15pm - 5:00pm

Afternoon Networking Break

More
5:00pm - 5:45pm
Info

Whiplash: How to Survive Our Faster Future

To survive the future, individuals and organizations must first change their perspectives. This requires dispensing longtime assumptions about governing institutions. Where earlier generations may have prized stability and authority, today we must be restless and dynamic. Ito reveals his framework for updating one’s approach to technological change. He argues that in the new world, organizations should value risk, disobedience and diversity rather than a more traditional
corporate ethos of hierarchy and respect for experience. This may come with difficulties for some companies and institutions, but Ito contends that it is the only way to survive the proverbial “whiplash” of a universe in constant flux.

  • Joi Ito - Director, MIT Media Lab
More
5:45pm - 6:45pm

FEI Kick-Off Party

More
8:15am - 8:30am 15 mins
Info
FEI 2019 Host Welcome
  • FEI Host Shawn Nason - CEO & Chief Ecosystem Disruptor, Nason Group

An inspirational thought leader in the healthcare industry, Shawn has a proven record of gaining confidence from key executives, stakeholders, peers, and employees at all levels. He believes that disruption and innovation isn’t work – it’s a lifestyle.

8:30am - 9:00am 30 mins
Info
Why Are Very Few Large Companies Successful with Disruptive Innovations?
  • Peter Koen - Director of Consortium, Corporate Entrepreneurship, Stevens Institute of Technology

Clay Christensen spoke about the problem with disruptive innovation at our second FEI conference in 2004. Academics, consultants and large company business
development gurus have all tried to find a solution. In addition, this has been a continuing theme at our conference. However, few companies other than Amazon
have been successful. What are the missing puzzle pieces, why can’t we solve this problem and what can you do about it?”

9:00am - 9:45am 45 mins
Info
Variations on a Theme: Innovating for Growth
  • A Chat with: Alexa Dembek - Chief Technology & Sustainability Officer, Specialty Products Division of DowDuPont, DowDuPont
  • Neal Gutterson - SVP and Chief Technology Officer, Corteva Agriscience™

In the merger of the century, DowDuPont brought together the portfolios of Dow and DuPont, two innovative, science-based companies that hold leadership positions in the Agriculture, Materials Science and Specialty Products industries. With evolution comes both challenges and opportunities as they set
course to be more competitive and well-equipped for science driven, profitable, long-term growth. Chief Technology Officers of DuPont and Corteva Agriscience™ pull the curtain back on their transformation comparing and contrasting their approaches to innovation and how they are upping its game.

9:45am - 10:00am 15 mins
Info
Quick Fire Innovations presented by MIT Solve

Solver teams are tech entrepreneurs solving the world’s most challenging problems.

10:00am - 10:45am 45 mins
Morning Networking Break
10:45am - 11:00am 15 mins
Info
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Track Welcome
  • Clark Van Der Berken - Vice President, Marketing, Cantina Consulting
  • George White - Chief Innovation Officer, Cantina Consulting
  • Shaun Gummere - VP, Service Design, Cantina Consulting
10:45am - 11:00am 15 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Track Welcome
10:45am - 11:00am 15 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Track Welcome
10:45am - 11:00am 15 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Track Welcome
10:45am - 11:00am 15 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
Track Welcome
10:45am - 11:00am 15 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
Track Welcome
11:00am - 11:40am 40 mins
Info
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Proactively Preventing Failure

Session to be delivered by PreScouter + Corporate Innovation Leaders TBA

11:00am - 11:40am 40 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
How Gatorade is Changing the Way Athletes Hydrate
  • Chris Hintermeister - Long-Term Innovation & Strategy, Gatorade - Pepsico
11:00am - 11:40am 40 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Transforming Corteva’s Innovation Model for Growth
  • Neal Gutterson - SVP and Chief Technology Officer, Corteva Agriscience™
11:00am - 11:40am 40 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Building a Global Network to Support Innovation
  • Katherine W. Merton, PhD - Head, JLAB
11:00am - 11:40am 40 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
An Interactive Session MIT Solve Braintrust
11:00am - 11:40am 40 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
The Ultimate Business Partner – Changing the Project Management Mindset
11:40am - 12:20pm 40 mins
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Smart Watches, Dumb Watches and the Rise of Micro-Marketing
  • Francesco Pagano - VP, Head of Portfolio of Licensed Brands, EMEA, Fossil Group, Inc.
11:40am - 12:20pm 40 mins
Info
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Reforging DuPont as a Growth Company
  • Alexa Dembek - Chief Technology & Sustainability Officer, Specialty Products Division of DowDuPont, DowDuPont
  • David Matheson - President and CEO, SmartOrg, Inc.
11:40am - 12:20pm 40 mins
Info
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Transforming Kraft Heinz’s Innovation Pipeline Approach
  • Erin Faulk - VP Lean Growth, The Garage Group
  • Stacey Cox - Consumer Insights Leader, Kraft Heinz
11:40am - 12:20pm 40 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Corporate-Venture Partnerships from the Investor Perspective
  • Michael Thomas - Director, Inova Health System
11:40am - 12:20pm 40 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
Recognizing Exclusion in AI
  • Tim Allen - Partner, Microsoft Design, Microsoft
11:40am - 12:20pm 40 mins
Info
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

12:20pm - 1:00pm 40 mins
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Technologies & Startups: When to Invest & When to Buy
  • Anil Achyuta - Director, External Innovation, L’Oréal
12:20pm - 1:15pm 55 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Managing Moonshots: How to Lead Large Organizations so They Reach Their Most Audacious Goals
  • Mark Bünger - Technology Strategist, InnovationLab
  • Michelle Popowitz - Assistant Vice Chancellor for Research, UCLA Victor Friedberg, FoodShot Global
12:20pm - 1:00pm 40 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Innovation Challenges and Lessons – My Journey as An Entrepreneur
  • Gopika Kannan - Former, Assistant VP, Cognitive Solutions & Innovation Practices, MassMututal & Head of Strategy & Research, Stealth Startup (Cognitive Assistance)
12:20pm - 1:00pm 40 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Disrupting Traditional University and Industry Partnerships
  • Mike Peoples, PhD - Technology Lead, R&D New Ventures, Pfizer Consumer Healthcare
  • Garret Westlake, PhD - Executive Director, VCU da Vinci Center for Innovation, Virginia Commonwealth University
12:20pm - 1:00pm 40 mins
Info
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
How National Grid Went Against the Norm and Used Customers to Create
  • Kristen Murphy - Lead Analyst, Customer Insights, National Grid
  • Allyssa Gresser - Executive Vice President, Client Relations, KL Communications
12:20pm - 1:00pm 40 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
Setting Up a Project Management Office
  • Scott Sears - Project Management Community of Excellence Leader, Boeing
1:00pm - 1:15pm 15 mins
Info
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
QUICK FIRE SESSION: Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:00pm - 1:15pm 15 mins
Info
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
QUICK FIRE SESSION: Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:00pm - 1:15pm 15 mins
Info
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
QUICK FIRE SESSION: Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:00pm - 1:15pm 15 mins
Info
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
QUICK FIRE SESSION: How Brands Get to Market First by Adopting an AI-Led Approach
  • Steve King - Founder and CEO, Black Swan Data
1:00pm - 1:15pm 15 mins
Info
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
QUICK FIRE SESSION: Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Lunch
1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Lunch
1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Lunch
1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Lunch
1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
Lunch
1:15pm - 2:15pm 60 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
Lunch
2:15pm - 2:55pm 40 mins
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Breaking Innovation Governance
  • William A. Singleton III - Director, Global Breakthrough Packaging Development, Mars Wrigley Confectionery
  • Jayesh Shah - Director, Business Development, Mars Wrigley Confectionery
2:15pm - 2:55pm 40 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Partnering with Startups to Drive Capability and Innovation
  • Currie Crookstron - Head of Innovation Management, Covestro
2:15pm - 2:55pm 40 mins
Info
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Somebody’s Got to Say It: The Traditional Concept Test in B2B is Useless: Emerging Methods that Measure “Concept Engagement” are Leading to Better Decisions.
  • Kip Creel - President, StandPoint
2:15pm - 2:55pm 40 mins
Info
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

2:15pm - 2:55pm 40 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
Innovating the Food Supply Chain for Personal and Economic for All
  • Richard Miller - Chief Cultural Architect, FLAWS.Life
2:15pm - 2:55pm 40 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
Session TBA
2:55pm - 3:35pm 40 mins
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Failure as Opportunity: Re-imagining the High School Transcript: The Largest Single Co-Creation Project Ever
  • Stacy Caldwell - CEO, The Mastery Transcript Consortium
2:55pm - 4:15pm 80 mins
TRACK 2: DISRUPTING BUSINESS AS USUAL
Courageous Minds Only Chat on Operating Like a Startup in a BigCo
  • Jason Hauer - Co-Founder & Co-CEO, The Garage Group
  • David VanHimbergen - Head of Springboard, Kraft Heinz
  • Monica Rustgi - Vice President Marketing, Anheuser-Busch InBev
  • Himanshu Sharma - Head of Strategy, Citi FinTech
2:55pm - 3:35pm 40 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Scaling Design Sprints: Design Transformation at The Home Depot
  • Brooke Creef - UX Manager, Design Sprints, The Home Depot
2:55pm - 4:15pm 80 mins
TRACK 4: VENTURE OLYMPICS: PARTNERING & STARTUPS
David *and* Goliath: How large Companies and Start Ups Can Work Together to Bring New Ideas to Market
  • Chris Varley - Global Program Manager for Goodyear's External Science and Technology Programs, Goodyear
2:55pm - 3:35pm 40 mins
Info
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

2:55pm - 4:15pm 80 mins
TRACK 6: PROJECT WORLD SUMMIT
WORKSHOP: Leverage Brain Science and Storytelling to POWER UP Your Influence
  • William Greenwald - Founder and Chief Neuroleaderologist, Windsor Leadership Group
2:55pm - 4:15pm 80 mins
BONUS WORKSHOP
BONUS WORKSHOP: From Roadblocks to Roadmaps: A Working Session to Get You Unstuck:
  • Shawn Nason - CEO & Chief Ecosystem Disruptor, Nason Group
3:35pm - 4:15pm 40 mins
Info
TRACK 1: INNOVATION STRUCTURE & GOVERNANCE
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

3:35pm - 4:15pm 40 mins
TRACK 3: PRIORITIZE, ACCELERATE & SCALE
Leveraging Lean Startup & Human Centered Design at Scale
  • Ben Hafele - Lean Innovation Manager, Earthmoving Division, Caterpillar Inc.
3:35pm - 4:15pm 40 mins
TRACK 5: DISRUPTIVE TECHNOLOGY
How Disruptive Technology is Changing the Museum Experience
  • Pamela Horn - Cross Platform Publishing & Strategic Partnerships, Cooper Hewitt Museum
4:15pm - 5:00pm 45 mins
Afternoon Networking Break
5:00pm - 5:45pm 45 mins
Info
Whiplash: How to Survive Our Faster Future
  • Joi Ito - Director, MIT Media Lab

To survive the future, individuals and organizations must first change their perspectives. This requires dispensing longtime assumptions about governing institutions. Where earlier generations may have prized stability and authority, today we must be restless and dynamic. Ito reveals his framework for updating one’s approach to technological change. He argues that in the new world, organizations should value risk, disobedience and diversity rather than a more traditional
corporate ethos of hierarchy and respect for experience. This may come with difficulties for some companies and institutions, but Ito contends that it is the only way to survive the proverbial “whiplash” of a universe in constant flux.

5:45pm - 6:45pm 60 mins
FEI Kick-Off Party