Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Frank Stephenson

The Principles of Good Design

Frank Stephenson Design Studio

Oct 29
Show Filter
09:15 - 09:45 30 mins
Registration & Coffee
09:45 - 10:00 15 mins
Event Host Welcome
10:00 - 10:30 30 mins
Info
Communication at the Speed of Color
  • Adrián Fernández - Vice President of Packaging at X-Rite and General Manager, Pantone

Color communicates your message instantly and powerfully. And communicating about color among all your brand stakeholders is still a challenge.

In this session, you’ll learn:

  • How color conveys a message
  • How to bridge the gap between design and production
  • How to execute on-brand color consistently across channels

Dress Code: Creative casual

10:30 - 11:15 45 mins
Info
The Principles of Good Design
  • Frank Stephenson - Renowned Car Designer, Frank Stephenson Design Studio

Good design is not subjective. Design taste is. What does good design mean and why is it so difficult to achieve consistently? Join Frank as he explores these ideas through the lens of former director of design at McLaren and current head of product design at Lilium Aviation where he is transforming the future of transportation.

11:15 - 11:45 30 mins
Morning Networking Break
11:45 - 12:15 30 mins
Info
Designing Bubbles
  • Andreas Wlasak - Vice-President Industrial Design, Faurecia

The automotive industry was probably the last one where brand identities had largely been created and kept alive by more or less consistent ‘styling’. These times are gone. The mobility experience – branded by a car maker or by a service provider! – is the new playground, and it allows many new players to join the party. Design challenges in the ever more complex car interior, seen through the eyes of a global interior supplier.

12:15 - 12:45 30 mins
Info
When East Meets West
  • Isabelle Capron - Vice President at ICICLE Shanghai Fashion Group, General Manager of ICICLE Paris Design Center

Blending Chinese and French Designers to develop a unique New Chinese Fashion Brand. Isabella will share how a Chinese ready-to-wear luxury brand that is transforming its brand identity as it expands internationally. This talk will touch on branding, design and brand DNA.

12:45 - 14:00 75 mins
Lunch
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Immersive by Design: Customer Experience in the Age of Omnichannel
  • Antoinette Lemens - Chairman, Lemens Executive Search
  • Belinda Picaud - Associate Partner, Lemens Executive Search

In today’s economy, customer experience can make or break brands. Join seasoned consultants Antoinette Lemens and Belinda Picaud as they walk you through some of the most groundbreaking trends in shopper’s retail journeys. Citing international examples in the fashion, luxury, design and automotive industries, Antoinette and Belinda could hold the key to your brand’s next big retail idea!

14:30 - 15:00 30 mins
Info
The Process is the Product, No Fake Story Telling!
  • Vincent Lecrosnier - Design Director, Trends and Seasonal Narrative, Creative Direction, Adidas AG

In these turbulent times, the new generations say that they can´t support brands that don´t stand for anything; no matter who we are, we almost all care about Environment, health, identity, emotions.

These concerns are basically human and real, and it is exactly what brands have to care more about: being more human and real. But what does it mean at a time when the design industry is about to fully embrace the digitalisation through 3D printing and the support of AI.

Data, tech innovation are important, but they are not everything. How can we bring more “human skills” to our design process in order to offer new product experiences?

15:00 - 15:30 30 mins
Info
Afternoon Networking Break

Details to be announced.

15:30 - 16:00 30 mins
Info
Managing Magic: How to Elevate Design in Organizations
  • Sonja Schiefer - Director of Munich Studio, Designworks | A BMW Group Company

Great design turns brand visions into compelling experiences that can win customer loyalty. This explains why companies are increasing their efforts to strengthen design and its impact within their organizations. In her speech, Sonja Schiefer, Director of Designworks’ Munich Studio will discuss the challenges companies are facing when trying to elevate design within their organizations. Sharing approaches, strategies and best practices from BMW Group and from projects with clients from other industries, Sonja will illustrate how management and magic must play together to enable lasting experiences that consumers will value.

16:00 - 17:00 60 mins
Info
XXX BY Design
  • Moderator Jaspar Roos - Chief Sticker Officer, Innovation Stickers
  • Panelist Sarah Kelly - Head of Spark Innovation, Liberty Global
  • Panelist Robert de Snoo - Partner, Human Technology Institute
  • Panelist Jan-Willem te Gussinklo Ohmann - Senior PR & Comms Manager, Marktplaats
  • Jeroen Lallemand - Senior Business Development Manager, Knijff Trademark Attorneys
  • Oliver Smit - Commercial Director/CMO, VITESSE

This panel of design & business leaders will share how they have leveraged (digital) design to drive innovation within their brands and to create a new level of engagement between brand and consumer. We will dive into the changing brand boundaries between human and tech.

17:00 - 18:00 60 mins
Cocktails & Networking