Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Stephen Gates

KEYNOTE: The Crazy Ones: How to Make Design Core to Every Business

InVision, Host of The Crazy Ones podcast

Judith Michelle Williams

KEYNOTE: SAP: Designing the Sustainable Enterprise

SAP

Henry Hongmin Kim

KEYNOTE: Coca-Cola: Understanding the Design Ecosystem

The Coca-Cola Company 2016-2018

Susana Rodriguez de Tembleque

KEYNOTE: What does James Bond have to do with IBM?

IBM Watson & Cloud, IBM

Josh Higgins

KEYNOTE: Facebook: Always with Heart

Facebook, and Design Director - 2012 Obama for America Campaign

8:30am - 8:45am 15 mins
The Making of FUSE 2019
  • Julie Anixter - FUSE 2019 Curator-in-Residence & Design and Innovation Strategist & Connector, Ensemble.Works
8:45am - 9:00am 15 mins
Welcome to Chicago: From Bauhaus to Boombox
  • Katherine Darnstadt - Architect, Educator, Art Institute of Chicago, Founder, BoomBox
9:00am - 9:30am 30 mins
Info
KEYNOTE: The Crazy Ones: How to Make Design Core to Every Business
  • Stephen Gates - Head of Design Transformation, InVision, Host of The Crazy Ones podcast

We are in a time when creatives, as keynote speaker Stephen Gates says, "have the opportunity to affect business in ways we haven’t seen since the Industrial Revolution." Yet too many of us are not taking full advantage of this moment. 

As the Head of Design Transformation at InVision, Stephen Gates works with 80% of the world’s Fortune 100 brands to help them elevate the impact of design in their organizations and will share the challenges, insights, and solutions he has implemented and seen in the world’s best creative teams.

9:30am - 10:00am 30 mins
Info
KEYNOTE: SAP: Designing the Sustainable Enterprise
  • Judith Michelle Williams - Head of People Sustainability and Chief Diversity & Inclusion Officer, SAP

Williams will share how SAP employs its diversity and inclusion strategy to fuel innovation and engagement and drive business success in this rapidly changing digital world. In her new role, Williams will tap universal design principles to drive a culture of inclusion and accessibility for SAP’s employees, customers, and partners, and drive diversity through the high technology ecosystem.

10:00am - 10:30am 30 mins
Info
KEYNOTE: Coca-Cola: Understanding the Design Ecosystem
  • Henry Hongmin Kim - Group Director, North American Design, The Coca-Cola Company 2016-2018

Graphic designer, educator and theorist Henry Kim takes you on the Coca-Cola journey of redefining design with a stronger understanding of an end-to-end workflow. This process is a departure from a traditional siloed design methodology, and incorporates a collaborative, cross functional approach.   

This talk will explain how design should be positioned to be best valued and appreciated in an enterprise structure with both internal and external partners. The goal according to Kim, is always to ensure the most scalable and resilient outcome.”

10:30am - 11:00am 30 mins
KEYNOTE ROUND-UP: Firestarters
  • Panelist Henry Hongmin Kim - Group Director, North American Design, The Coca-Cola Company 2016-2018
  • Panelist Judith Michelle Williams - Head of People Sustainability and Chief Diversity & Inclusion Officer, SAP
  • Panelist Stephen Gates - Head of Design Transformation, InVision, Host of The Crazy Ones podcast
11:00am - 11:30am 30 mins
Refresh & Recharge: Morning Networking Break
11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Track 1: Design for Brand Innovation
Track Chair Welcome - The Garage Group
11:30am - 11:40am 10 mins
Track 2: Design for Social Innovation
Track Chair Welcome
11:40am - 12:10pm 30 mins
Info
Track 1: Design for Brand Innovation
Innovation in Space: The Concorde, The Golden Record, and…
  • Lawrence Azerrad - Grammy Award-Winning Graphic Designer & Author, Supersonic: The Design and Lifestyle of Concorde

How the vision of Concorde and the Voyager Golden Record both reflect the highest hopes and ideals of humanity, and what happens when science, creativity, and wonder, merge with design.

11:40am - 12:10pm 30 mins
Track 2: Design for Social Innovation
How and Why I Built Trumans
  • Jon Bostock - Co-Founder and CEO, Truman's
12:10pm - 12:40pm 30 mins
Info
Track 1: Design for Brand Innovation
Seven Easy Steps to Avoid Killing the IP You Helped Create
  • Stephen Baird - Chair, Intellectual Property Department, Winthrop & Weinstine, P.A.

Session to be delivered by Winthrop & Weinstine

12:10pm - 12:40pm 30 mins
Track 2: Design for Social Innovation
Design IN the Community.
  • Rich Hollant - Commissioner of Cultural Affairs, City of Hartford, CT
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Lunch Roundtables
  • Christine Mau - Sr. Director Brand Strategy & Creative, Medline Industries
  • Denise Siebert - Design Leader, Former VP of Design, Kellogg Company
  • John A. Dul - Financial Advisor, Morgan Stanley Wealth Management
  • Ann Conway - Professor of Data-Driven Service Design, IIT Institute of Design
  • Margaret Price - Principal Design Strategist, Microsoft
  • Bob Calvano - VP, Design, A+E Networks
1:40pm - 2:10pm 30 mins
Track 1: Design for Brand Innovation
How Design is Transforming the Concept of AGE at AARP
  • Dian Holton - Deputy Art Director, AARP Media
1:40pm - 2:10pm 30 mins
Track 2: Design for Social Innovation
Leveling the Playing Field with Design Education
  • Ruki Neuhold-Ravikumar - Director of Education, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum
2:10pm - 2:40pm 30 mins
Info
Track 1: Design for Brand Innovation
Leveraging the Power of the Collective to fuel brand innovation
  • Archana Mohan - Research Director, Labbrand

Session to be delivered by Labbrand

2:10pm - 2:40pm 30 mins
Track 2: Design for Social Innovation
Our Design Legacy, Re-imagined
  • Ann Willoughby - AIGA Medalist, Founder, Willoughby Design and Designed Here
2:40pm - 3:10pm 30 mins
Info
Track 1: Design for Brand Innovation
Brand Innovation Panel Dialogue - Moderated by The Garage Group
  • Moderator Jason Hauer - Cofounder, Co-CEO, Garage Group
  • Panelist Lawrence Azerrad - Grammy Award-Winning Graphic Designer & Author, Supersonic: The Design and Lifestyle of Concorde
  • Panelist Moira Cullen - Vice President & Global Creative Director, Method

What keeps brands vibrant, relevant, sustainable? Brands are innovating across the enterprise, from purpose and product and services to co-creating with customers and users. Each story shared here invites you to think about what it means to honor a brand's dna and all of its relationships while it evolves to shape the future.

2:40pm - 3:10pm 30 mins
Info
Track 2: Design for Social Innovation
Design for Social Innovation Panel Dialogue
  • Panelist Rich Hollant - Commissioner of Cultural Affairs, City of Hartford, CT
  • Panelist Ruki Neuhold-Ravikumar - Director of Education, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum
  • Panelist Ann Willoughby - AIGA Medalist, Founder, Willoughby Design and Designed Here
  • Linda Holliday - CEO and Founder, Citia

In 2019 more of us are are concerned about empowering the current and future workforce. Creativity and design are playing an increasing role in education and economic development. Come hear stories of leaders on the front lines.

3:10pm - 3:40pm 30 mins
Refresh & Recharge: Afternoon Networking Break
3:40pm - 4:10pm 30 mins
Info
KEYNOTE: What does James Bond have to do with IBM?
  • Susana Rodriguez de Tembleque - Vice President Brand Experience and Design, IBM Watson & Cloud, IBM

Sean Connery, Roger Moore, Daniel Craig (hopefully Idris Elba next!) – different actors, with different looks, origins and aesthetics, but all essentially Bond.  The Selectric typewriter, the personal computer and now Watson AI – three innovative technologies but all essentially IBM.   

IBM has never been defined by the product they sell or the spokesperson of the moment.  Rather, the IBM brand has been built by making deliberate choices focused on what we stand for as a business and how our values translate to results for our clients. This has allowed the IBM brand to continue to be relevant across time, platforms and technological innovations. Hear about some of the latest decisions IBM has made that has enabled it to continually design what it means to be a leading brand.

4:10pm - 4:40pm 30 mins
Info
KEYNOTE: Facebook: Always with Heart
  • Josh Higgins - Executive Creative Director, Facebook, and Design Director - 2012 Obama for America Campaign

From a touring musician on MCA/Universal Records to Design Director for President Obama to an Executive Creative Director at Facebook. During each, I realized the importance of building culture and its impact on the work, recruiting, team dynamics and the organization. Design and creativity was always at the heart of the building. It’s easy to talk about but hard to do.

4:40pm - 5:10pm 30 mins
Meet the Next Generation: Vernon Lockhart introduces Project Osmosis
  • Vernon Lockhart - Founder, Project Osmosis
5:10pm - 7:10pm 120 mins
FUSE OPENING NIGHT PARTY hosted by Stephen Hamilton Productions