Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Keynote: Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game

KEYNOTE: Insights from the 2016 Presidential Election

KEYNOTE: Insights from the 2016 Presidential Election

Jed Meyer

Keynote Panel: Cross Platform Measurement and the Future of Media

Univision Communications

8:30am 9:00am (30 mins)

Main agenda

Registration & Breakfast

9:00am 9:30am (30 mins)

Main agenda

Chairmen Welcome & Day 2 Recap

9:30am 10:30am (60 mins)

Main agenda

Keynote: Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game

The Moneyball methodology has revolutionized all industries—from Wall Street to Fortune 500 corporations, from government to healthcare. Paul's enlightening program draws connections between professional sport and basic business operations, providing valuable lessons from the world of elite sports and talent recruiting. Among his key takeaways, Paul explores how your organization can drill down big data output to create an actionable analytics strategy and sharpen your company's competitive edge. Audiences come away with innovative techniques to capture and apply information to optimize current systems and improve company-wide performance.

10:30am 10:45am (15 mins)

Main agenda

Networking Break

10:45am 11:15am (30 mins)

Main agenda

KEYNOTE: Insights from the 2016 Presidential Election

Join Robin Garfield for a comprehensive look at event participation, media consumption, and public opinion polling over the course of this unprecedented election cycle. From record engagement in the presidential race to the dynamic environment heading into election day, Robin will address what the data said and how these insights compared to the outcome of the election.

11:15am 11:45am (30 mins)

Main agenda

KEYNOTE: Insights from the 2016 Presidential Election

John Lapinski will share key insights about the 2016 Presidential Election. The focus of the session will be on how election polls and other data-driven analyses did not fully predict the Trump phenomena. What are the lessons learned from the 2016 election, and how will this change how the media analyzes and covers elections going forward? What are the challenges for 2018 and 2020 for election pollsters? Dr. Lapinski will speak directly about his experience providing analyses for the Decision Desk at NBC News during the election and how his team plans to analyze elections and voter behavior in the next election cycle.

11:45am 12:00pm (15 mins)

Main agenda

Q&A with Robin Garfield and John Lapinski

12:00pm 12:15pm (15 mins)

Main agenda

Networking Break

12:15pm 1:00pm (45 mins)

Main agenda

Keynote Panel: Cross Platform Measurement and the Future of Media

As the media industry continues to evolve, creating industry standards for measurement is more critical than ever. Keeping up with how people view content is one of the biggest challenges. This panel will reveal predictions and perspectives on cross platform measurement and the future of media.


  • Jed Meyer - EVP, Corporate Research, Univision Communications

1:00pm 2:00pm (60 mins)

Main agenda

Luncheon

2:00pm 2:40pm (40 mins)

Track 1: Targeting Viewers

Quantifying Cross-Platform Advertising Impact in Latin America

Summer Olympics across Latin America and delivered multi-platform advertising exposure to a range of brands. ESPN XP is a cross-platform advertising measurement tool designed to complement traditional surveys and audience analysis in Argentina, Mexico, Colombia, and Brazil. Marketing mix modeling combines multiple data sets to dissect the impact Olympic marketing campaigns delivered to advertiser KPIs and demonstrate the value of a multi-platform campaign.

2:00pm 2:40pm (40 mins)

Track 2: Audience Insights

Multicultural TV Audiences on Twitter

Building relationships with multicultural audiences takes dedication & authenticity. During this session, understand the power of the digital platform and learn how to reach mobile-obsessed multicultural audiences using tailored content.

2:45pm 3:25pm (40 mins)

Track 2: Audience Insights

Full Spectrum: Illuminating The Content Preferences of the Multicultural Audience

Millennials are the most racially and ethnically diverse generation of adults in American history. The near- and long-term implications for media organizations are clear: either become intimately familiar with the nuances of non-white audiences’ viewing preferences, or consign yourself to a cage match battle for your share of what is actually a shrinking slice of the adult market. This presentation will reveal the results of our recent study –using the latest in neuroscience techniques, supplemented with traditional qualitative and quantitative approaches – examining differences in how African-Americans, Hispanics, Asian-Americans, and whites relate to various elements in TV programming.

2:45pm 3:25pm (40 mins)

Track 1: Targeting Viewers

The Story Of Kids Media

We all know the media landscape has changed drastically in the past few years. That is certainly not new news. And we also know that kids are at the forefront of so many of these changes. We hear it every time we speak with kids and we see it when we go in to their homes for research and for those of us who have kids, we all live with it every day. While all these platforms and devices have emerged over the years, we need to separate the hype from reality. And importantly, we need to look at content consumption levels holistically, and see how it has changed. To that end, we have embarked on a major project to gather content consumption information across platforms in one place. The number of options have grown and as new platforms and devices have emerged, kids are incorporating it all into their media diet.

  • Theresa Pepe - VP, Marketing & Partner Insights, Viacom

2:45pm 3:25pm (40 mins)

Track 3: Innovations in Media

This session is closed

4:00pm 4:30pm (30 mins)

Main agenda

End of Media Insights & Engagement 2017