Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 15
Show Filter
7:45am - 8:15am 30 mins
Main agenda
Registration & Morning Coffee
8:15am - 10:15am 120 mins
Info
Main agenda
Workshop #1: Leading without Authority can be a Tricky Thing...
  • Cynthia Guy - Senior Project Manager, The Boeing Company
  • Kathy Phillips - Senior Project Manager, The Boeing Company

This interactive workshop will focus on strengthening project management skills necessary to successfully lead in a cross-functional, matrixed environment. The participants will develop effective situational leadership and communication skills needed to promote partnership and engagement with stakeholders. During this workshop, you will participate in inspiring class discussions and collaborative activities. You will also create a personal action plan with new ideas to implement back on the job.

8:15am - 10:15am 120 mins
Info
Main agenda
Workshop #2: Story to Stage: The Art Behind the Science of Presentation Excellence
  • William Greenwald - Founder and Chief Neuroleaderologist, Windsor Leadership Group

The ability to craft and deliver a memorable (dare I say, inspirational) presentation while holding mastery of the stage is a powerful, priceless skill. In this fun, highly engaging, and high-impact workshop,William will take Explorers on a guided journey…a journey that will explore the new frontiers of Neurostoryology and presentation excellence. For those Explorers who yearn for adventure and risk (think Shackleton Story, gulp!),detours will be taken to allow Explorers the opportunity to experientially discover the art of improv, humor, and “Story” through the lens of Hollywood.

10:15am - 10:45am 30 mins
Info
Main agenda
Networking Break

Between morning workshops

10:45am - 12:45pm 120 mins
Main agenda
Workshop #1: Leading without Authority can be a Tricky Thing... (continued)
  • Cynthia Guy - Senior Project Manager, The Boeing Company
  • Kathy Phillips - Senior Project Manager, The Boeing Company
10:45am - 12:45pm 120 mins
Main agenda
Workshop #2: Story to Stage: The Art Behind the Science of Presentation Excellence (continued)
  • William Greenwald - Founder and Chief Neuroleaderologist, Windsor Leadership Group
12:45pm - 2:00pm 75 mins
Main agenda
Lunch
2:00pm - 3:30pm 90 mins
Info
Track 1: Project Managers
Change Management: One Approach is Not Enough
  • Bob Hill - Business Analysis Manager, Organic Valley

This session looks at the concept of Change Management as both a strategic and tactical endeavor. A brief use case will be shared that will serve as the basis of an in depth discussion of why a single approach or methodology can be insufficient.

2:00pm - 3:30pm 90 mins
Info
Track 2: Business Analysts
Leveraging the Power of Appreciation to Increase Stakeholder Engagement
  • Joy Toney - Senior Analyst, St. Jude Children’s Research Hospital

People + Processes + Technology is a traditional approach to launching new initiatives and projects to remain competitive and/or increase financial success. Learn how to get more engagement from coworkers, management, project teams, and other stakeholders by using proven techniques and practical examples in response to 5 key personal preferences. Understand the 5 key personal preferences for appreciation and how to recognize them. Determine how to effectively apply situational judgment in response to appreciation preferences. Distinguish between recognition and authentic appreciation. Discern between instances of appreciation done right and instances that required do-overs. Use the lessons from this session to improve the level of engagement from your stakeholders and make you a more effective leader.

3:30pm - 4:00pm 30 mins
Main agenda
Networking Break
4:00pm - 4:15pm 15 mins
Main agenda
Chairman Welcome & Opening Remarks
  • Fredrick Redd - CEO, Assai Management Consulting, LLC
4:15pm - 5:45pm 90 mins
Info
Main agenda
Portfolio Management in Practice
  • Litzy Garcia - R2L Project Manager Officer, Project Management Office, Daimler Trucks North America

Born from the recession, continued due to great success, hear the story of Daimler Truck North America’s Road to Leadership (R2L) program; an example of portfolio management that involves initiating, planning and executing a portfolio of strategic projects that are re-evaluated every three years. R2L facilitates redefining strategic projects that bring value to all stakeholders and help maintain industry leadership. The process and requirements of executing strategic initiatives while balancing the cultural and business challenges of working within a global organization are vast and complex. Learn how DTNA found the balance between compliance and innovation, global and national cultures, as well as external market factors impacting the speed of change. Learn how DTNA navigated the cultural influences(Germany and North America), maintained its identity and continues its drive toward market leadership. Balancing sometimes rigid project management principles and compliance with the need to be innovative in execution and delivery, DTNA’s project management office has created its own path.

5:45pm - 6:00pm 15 mins
Main agenda
Chairman Day One Wrap-up
  • Fredrick Redd - CEO, Assai Management Consulting, LLC
6:00pm - 6:00pm 0 mins
Main agenda
End of Day One