Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 14
Show Filter
9:30am - 10:00am 30 mins
Registration & Morning Coffee
10:00am - 10:15am 15 mins
Welcome and Introduction to Venture Olympics: Venture Partnering as a Practice
10:15am - 10:45am 30 mins
Info
Turbo-Charged Deal-Flow: Leveraging Technology to Scale your Innovation Pipeline
  • Tracey Dodenhoff - Principal, Onovo, Inc., Co-founder, tech.surf

Are you still using emails and powerpoint to manager your deal flow efforts? Break out of those decade old models and turbo power your deal flow processes with new technology.  Discover how you can effectively use the latest technology to scale your innovation pipeline and accelerate your path to the best deals for your company

10:45am - 11:15am 30 mins
Info
Innovation KPIs- How to Make the Greatest Impact
  • Sumner Vanderhoof - CEO/Co-Founder, addapptation

To effectively manage your network, relationships, and innovation pipeline you need to rely on an intuitive system to organize and track your data. When you use interactive data visualization tools to help measure your KPIs you can make the greatest impact within your organization.

11:15am - 12:00pm 45 mins
Venture Spotlight: A Cross-section of Venture Profiles & Partnering Opportunities
12:00pm - 1:15pm 75 mins
Info
Lunch with the Ventures on the Deal Floor

Step into the burgeoning world of Venture Olympics partnering ecosystem and start to grow your Venture Partnering Practice. Co-mingle with ventures and explore synergies, learn new perspectives on partnering and finding alignment.  Talk in person with ventures, or scan the Venture Olympics venture site for new ventures and opportunities.

1:15pm - 1:45pm 30 mins
Info
Are You Really Prepared to Partner? Developing Organizational Readiness and Finding Alignment
  • Amy Whiteman Sherrill - Manager, Research & Technology, Printpack

Venture capitalists and traditional corporations want shiny new toys to grow in the marketplace.  Startups want Bigger Company resources to take their products from garage-scale to global-scale. But successful partnership requires far more than agreement that a product is the Next It Thing.  Organizations must execute significant internal changes to collaborate productively, especially when the goal is sustained healthy growth, not a one-hit wonder.  This session will equip attendees to evaluate the readiness of their organization—Bigger Company or startup—for change and challenges far outside their comfort zones. Learn how to use attribute alignment tools to evaluate potential partnerships and understand the key factors in maintaining a productive relationship.

1:45pm - 2:15pm 30 mins
Info
The Z Park Model in China
  • Estela Kuo - Secretary General, Z Park

The Z Park model has generated more Unicorn ventures than any other investment organization in the world. What does this mean for you? As a corporate innovation executive, hearing how Z-Park selects and nurtures growth in high-potential innovations can translate directly into powerful strategies for you to build and deploy a high-impact innovation and investment strategy.

2:15pm - 2:45pm 30 mins
Info
Corporate-Venture Partnerships from the Investor Perspective
  • Michael Thomas - Director, Inova Health System

Join us for a conversation with seasoned innovation catalyst Michael Thomas of Inova's Venture Funds as he sits down with us to share his extensive experience as a serial entrepreneur in building and funding innovative startups, early, and growth stage healthcare technology, digital health, healthcare services, and medical device ventures. We’ll explore the nexus of venture investing, industry innovation and venture collaborations. Learn what’s needed to be successful.

2:45pm - 3:15pm 30 mins
Info
Leveraging the Venture Mindset to Build New Businesses
  • Tim Ogilvie - Founder, Peer Insight

Session to be presented by Founder of Peer Insight & Peer Insight Ventures.

3:15pm - 3:45pm 30 mins
Networking Break
3:45pm - 4:15pm 30 mins
Info
Voice of the Entrepreneur
  • Bret Siarkowski - Founder & General Partner, MedScience Ventures, LLC

Serial entrepreneur and venture investor Bret Siarkowski shares a unique engagement between a large global gaming company and his visionary technology team. This unique model helped transform a global company losing market share into a mobile powerhouse with a top 10 gaming app.

4:15pm - 4:45pm 30 mins
Info
Crafting the Internal Pitch: Building Support and Winning Approval
  • Kelly George - Associate Director, Global Project & Alliance Management, Merck

Start-ups are not the only ones who have to convince people to buy into their idea. As an innovation executive it’s also your responsibility to get your internal stakeholders to believe in your vision. In this session you will learn strategic networking skills to help you align diverse functions, build Internal support and gain momentum around partnering with new ventures.  Avoid the usual pitfalls by Identifying the common challenges that block approval and get company leaders to see your vision.

4:45pm - 5:15pm 30 mins
Info
Managing Risk & Accelerating Growth
  • Sebastian Titz - Manager, New Ventures, 3M

For large organizations partnering outside of the organization can be challenging there are so many risk factors to consider. As the person leading the partnership it’s your responsibility to safeguard your company by minimizing any potential issues that may arise. In this session, you’ll learn how to manage the risks that come along with partnerships and discover how to accelerate growth to lead your organization to new levels.

5:15pm - 6:15pm 60 mins
Cocktail Networking Reception