Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Darnell Hunt

Mass Appeal: The Impact of Diversity in Media & Entertainment on the Bottom Line

UCLA

Kenya Barris

A Conversation with Kenya Barris On Inspiration, Creativity, Pushing Boundaries & The Future of The Industry

Black-ish

Jan 30
Show Filter
8:30am - 9:00am 30 mins
Breakfast and Registration
9:00am - 9:15am 15 mins
Welcome from your Event Hosts
  • Mark Loughney - VP, Research Turner Emerging Consumers Ad Sales, Turner Broadcasting
  • Peggy Einnehmer - Executive Vice President, General Manager, LRW (Lieberman Research Worldwide)
9:15am - 10:00am 45 mins
Info
Mass Appeal: The Impact of Diversity in Media & Entertainment on the Bottom Line
  • Darnell Hunt - Lead Author of the Bunche Center’s Hollywood Diversity Report & Dean of the Division of Social Sciences, UCLA
  • Laura Pellerano Berga - Senior Director, Consumer Insights & Analytics, HBO Latin America
  • Marina Kosten - Vice President, Consumer Research, International Theatrical Distribution, 20th Century Fox
  • Courtney Thomasma - Executive Director, BBC America, AMC Networks
  • Elizabeth Kilpatrick - VP Development & Operations, Geena Davis Institute, Gender in Media & Chair of the Television Academy

A discussion of around the portrayal of women and minorities in media and what that means for today’s more diverse entertainment consumers.

10:00am - 11:00am 60 mins
Info
Off The Record Industry Conversations

Connect with your peers on the issues that matter most to you during these off the record conversations. You can choose the topic that matters most to you. Each topic will be facilitated by industry leaders.


*A list of topics will be provided at registration.

11:00am - 11:30am 30 mins
Info
Morning Networking Break Sponsored Hosted by Hub Entertainment Research
11:30am - 12:45pm 75 mins
Info
A Conversation with Kenya Barris On Inspiration, Creativity, Pushing Boundaries & The Future of The Industry
  • Kenya Barris - Writer, Producer & Creator of Critically Acclaimed, Black-ish
  • Interviewed by: Rakia Reynolds - President, Skai Blue Media

Kenya Barris shares his vision for the future of television and insights into how he feels networks can gain a competitive advantage in this new landscape. He’ll share what fuels his creativity, the challenges faced along the way and what opportunities he sees on the horizon.

12:45pm - 1:55pm 70 mins
Lunch
1:55pm - 2:00pm 5 mins
Info
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
Track Chair Welcome
  • Tom Eaton - SVP, TV & Programmatic Solutions, Nielsen Catalina Solutions
1:55pm - 2:00pm 5 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Track Chair Welcome
  • Manny Flores - EVP, Media Development, Ipsos
2:00pm - 2:35pm 35 mins
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
A View to a Binge
  • Michele Meyer - Sr. Dir. Distribution Research & Multiplatform Analytics, A+E Networks
2:00pm - 2:35pm 35 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Snapshot of International OTT & SVOD
  • Michael Puopolo - SVP of International Television Research, Twentieth Century FOX Global Television Distribution

Netflix and Amazon are facing a different set of competitive platforms in large markets such China, India, the UK, France, Germany and Japan. How are U.S. tech giants fairing overseas against local OTT competition?

2:35pm - 3:10pm 35 mins
Info
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
Audience Targeting and the Reach of TV: Using Digital Methodologies to Advance TV
  • Anthony Acquisti - Senior Director, Customer Success, TiVo
2:35pm - 3:10pm 35 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Solving the Cross-Platform Video Currency Challenge
  • Moderator Carol Hinnant - EVP, National TV, Comscore
  • Robin Garfield - SVP, Research & Scheduling, CNN
  • Chris Ryan - SVP Ad Sales Research & Strategy, Discovery
3:10pm - 3:40pm 30 mins
Info
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
The Productization of the Market Research Process
  • Sandy Padula - Senior Vice President, TBS/TNT

Learn how TBS & TNT developed a path to premiere of our original series research & marketing process, moving from Hollywood marketing to Fluid Insights. We’ll showcase a process that brings together 30 people and 10 departments, using over 50 data sources and points of connection to discover, target & asses, strategize & create, convert & refine as we move through the campaign flight. See a case study of TNT’s hit series CLAWS to see how insight drove sampling, viewership & ratings.

3:10pm - 3:40pm 30 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Transforming TV: The Shift to Streaming
  • Rob Holmes - VP, Programming, Roku

As linear TV viewing declines, streaming is positioned to set the pace for TV innovation. Consumers are demanding more free content, publishers are bringing more content to streaming platforms and brands are adapting their campaigns to reach an audience that is no longer tuning in. Hear from Roku on why free ad supported content is booming, how the user experience is evolving and why the future of TV and advertising will be streamed.

3:40pm - 4:10pm 30 mins
Info
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
Afternoon Networking Break sponsored by TiVo
3:40pm - 4:10pm 30 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Afternoon Networking Break sponsored by TiVo
4:10pm - 5:15pm 65 mins
Info
Track 2: Cross-Platform Strategy & Insights
Audience Insights & Activation Panel
  • Moderator Theresa Pepe - VP, Ad Sales & Innovations, Warner Bros. Entertainment
  • Ted Marzilli - CEO, Data Products, YouGov
  • Sherry Brennan - SVP, Distribution, Fox Networks
  • Deb Tropp - President, Brand Strategist, Audience Theory

Panelists will discuss how they are identifying audiences, new research techniques to understand your audience and how they are activating audiences.


4:10pm - 4:45pm 35 mins
Info
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
SuperPowering Girls
  • Courtney Thomasma - Executive Director, BBC America, AMC Networks
  • Jamie Cho - Executive Director, Research, ScreenEngineASI
  • Caroline Kryder - Manager, Enablement Services, iMotions
  • Holly Leff-Pressman - CRO, ScreenEngine/ASI

BBCA commissioned a study to examine the gender gap in onscreen representation in superhero and sci-fi films in conjunction with their latest installment of the Dr. Who franchise, which for the first time featured a female “Dr. Who”.

  • More specifically, for decades, male protagonists have dominated the science-fiction and superhero genres, building rabid fan-bases, enduring franchises, and billion-dollar businesses in their wake. Women, often relegated to roles of damsel-in-distress or plucky side-kick, have been both misrepresented and underrepresented in the genre, comprising only a fraction of characters and frequently hypersexualized, brutalized and objectified.
  • Using both quantitative and biometric research methodologies, this study explores the impact of female representation in the sci-fi and superhero genres on children and teens, with a particular focus on how young women are affected by these depictions.
4:45pm - 5:15pm 30 mins
Track 3 : Disruptors & Disruption: The New Media Landscape
Understanding Today’s and Tomorrow’s Consumer
  • Megan Barbe - Vice President Consumer Insights, ABC
  • Elizabeth Sloan - Senior Vice President, Consumer Insights, ABC
5:15pm - 6:15pm 60 mins
Cocktails & Conversation
8:30am - 9:00am

Breakfast and Registration

More
9:00am - 9:15am

Welcome from your Event Hosts

  • Mark Loughney - VP, Research Turner Emerging Consumers Ad Sales, Turner Broadcasting
  • Peggy Einnehmer - Executive Vice President, General Manager, LRW (Lieberman Research Worldwide)
More
9:15am - 10:00am
Info

Mass Appeal: The Impact of Diversity in Media & Entertainment on the Bottom Line

A discussion of around the portrayal of women and minorities in media and what that means for today’s more diverse entertainment consumers.

  • Darnell Hunt - Lead Author of the Bunche Center’s Hollywood Diversity Report & Dean of the Division of Social Sciences, UCLA
  • Laura Pellerano Berga - Senior Director, Consumer Insights & Analytics, HBO Latin America
  • Marina Kosten - Vice President, Consumer Research, International Theatrical Distribution, 20th Century Fox
  • Courtney Thomasma - Executive Director, BBC America, AMC Networks
  • Elizabeth Kilpatrick - VP Development & Operations, Geena Davis Institute, Gender in Media & Chair of the Television Academy
More
10:00am - 11:00am
Info

Off The Record Industry Conversations

Connect with your peers on the issues that matter most to you during these off the record conversations. You can choose the topic that matters most to you. Each topic will be facilitated by industry leaders.


*A list of topics will be provided at registration.

More
11:00am - 11:30am
Info

Morning Networking Break Sponsored Hosted by Hub Entertainment Research

More
11:30am - 12:45pm
Info

A Conversation with Kenya Barris On Inspiration, Creativity, Pushing Boundaries & The Future of The Industry

Kenya Barris shares his vision for the future of television and insights into how he feels networks can gain a competitive advantage in this new landscape. He’ll share what fuels his creativity, the challenges faced along the way and what opportunities he sees on the horizon.

  • Kenya Barris - Writer, Producer & Creator of Critically Acclaimed, Black-ish
  • Interviewed by: Rakia Reynolds - President, Skai Blue Media
More
12:45pm - 1:55pm

Lunch

More
Showing of Streams
5:15pm - 6:15pm

Cocktails & Conversation

More