Informa Insights, Marketing & Innovation is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Steve Wozniak

The Future of Technology and Its Impact on Creativity, Society and Business Through the Eyes of Apples Co-Founder Steve Wozinak

Apple, Inc.

Ivy Ross

From Design Thinking to Design Feeling

Google

Frank Stephenson

Impelling Innovation

McLaren

May 15
Show Filter
8:45am - 9:00am 15 mins
Boston Innovation Festival Opening
  • Shawn Nason - CEO & Chief Consumer Champion, Nason Group
9:00am - 9:45am 45 mins
Info
The Future of Technology and Its Impact on Creativity, Society and Business Through the Eyes of Apples Co-Founder Steve Wozinak
  • Steve Wozniak - Co-Founder, Apple, Inc.

Innovation Gurus from across industries share their bold vision for tomorrow’s innovation agenda so that you can start preparing today. They will redefine Innovation as we know it, tapping into what they think is truly driving innovation and sharing their insights on risk taking, failure and how they are fostering creativity within their organizations.

9:45am - 10:30am 45 mins
Executive Panel Debate: A Bold Vision For Tomorrow’s Innovation Agenda
  • Steve Wozniak - Co-Founder, Apple, Inc.
  • Lisa Skeete Tatum - Founder & CEO, Landit
  • Ivy Ross - Vice President, Design for Hardware Products, Google
  • Leland Maschmeyer - Chief Creative Officer, Chobani
10:30am - 10:45am 15 mins
Info
Quick Fire Innovations presented by MIT Solve

Solver teams are tech entrepreneurs solving the world’s most challenging problems.

10:45am - 11:30am 45 mins
Morning Network Break
11:30am - 11:45am 15 mins
Project World Summit Welcome
11:45am - 12:25pm 40 mins
Info
Managing Large Scale Innovation Projects and Teams Remotely
  • Jenny Price - Director, Innovation Development, Vizient

Jenny Price has lead online distributed teams of nearly 100 employees for more than a decade. Creating human centered service designs enabled by technology, transforming the education, design and healthcare industries. As a design facilitation leader for innovation, through case studies learn best practices for how to develop, visualize, and produce transformative new lines of business based on members’ needs.

12:25pm - 1:00pm 35 mins
Info
Get Involved!

Contact Elizabeth Hinkis at Elizabeth.Hinkis@KNect365.com or 646-616-7627

1:00pm - 2:00pm 60 mins
Lunch
2:00pm - 2:40pm 40 mins
Info
The Value Project Management Can Bring to Internal Corporate Startups
  • Ted Lukes - VP, Program Management, Fidelity Labs

The role of Project Management is evolving. Should you redefine your value proposition before it’s done for you? Join Ted Lukes from Fidelity Labs, the inhouse incubator for Fidelity Investments, to see how. In this interactive session, you’ll learn about the value that project management brings to Fidelity Labs and identify ways to take a proactive approach to redefine your own value proposition in a changing environment.

2:40pm - 3:20pm 40 mins
Info
How Artificial Intelligence/Automation is Changing Fintech and Role of Project Manager
  • Harpreet Khurana - Compliance Project Manager, BlackRock

Check back soon for session details. 

3:20pm - 4:00pm 40 mins
Info
Blending Kanban and Waterfall Methodologies - Combining Project Management Techniques for Success
  • Philip Vecchione - Operations Manager, SUNY ITEC

The migration of services from the ITEC’s older data center to their new data center requires a coordinated effort from many internal and external groups to in order to plan, provision, migrate and cut over a single service. Managing multiple of these migrations in rapid succession requires a number of tools as well as the use of both Kanban and Waterfall project management. In this talk, we will show how Kanban and Waterfall can work together using the migration of Banner services as an example. Methodologies
and tools will be discussed as well as the pitfalls and triumphs that have been encountered.

4:00pm - 4:45pm 45 mins
Afternoon Networking Break
4:45pm - 5:15pm 30 mins
Info
From Design Thinking to Design Feeling
  • Ivy Ross - Vice President, Design for Hardware Products, Google

What does it look like and feel like to hold Google in your hands? In 2016, that was the assignment given to Ivy and the design team she leads at Google. To answer that question, they embarked on a mission to shift the company’s understanding of design through our approach to the creative process. This presentation will take you on that journey, from the creation of the new design language to a way of working that continues to be critical to their success. It will also offer insight into her personal passions and ongoing learning that have influenced her approach to leading design and making magic happen.

5:15pm - 6:00pm 45 mins
Info
Impelling Innovation
  • Frank Stephenson - Director of Design, McLaren

Having innovated everything from Supercars to Flying Taxis to Infant Car Seats, Frank will explore the true meaning of innovation and how you can unleash the power to innovate within your organization. He will clarify the nebulousness surrounding the topic of innovation, share strategies for triggering innovation and will identify some of the potential pitfalls blocking true innovation.

6:00pm - 7:00pm 60 mins
Boston Innovation Festival Reception